فهرست مطالب
دستگاه فیدر چیست؟
فیدر (Feeder) یکی از پر کاربردترین دستگاه های صنعتی مورد استفاده در خطوط خردایش معادن و یا دیگر کارخانجات محصولات تولیدی مختلف می باشد.
دستگاه فیدر به عنوان یکی از حیاتی ترین تجهیزات مورد استفاده در خط تولید شناخته می شود که وظیفه تغذیه ماشین آلات خردایش به مانند سنگ شکن فکی، سنگ شکن هیدروکن و سنگ شکن ماسه ساز (راک اند راک) را بر عهده دارد. در تمامی صنایع به جهت تغذیه مداوم و یکنواخت دستگاه های خطوط تولید، از فیدر صنعتی استفاده می نماییم. از این رو عدم جانمایی این دستگاه در خطوط تولید و یا عدم توجه به عملکرد مناسب فیدر، برابر با توقف خط تولید، کاهش بازدهی مناسب و همچنین کاهش تولید می باشد. فیدرها دارای انواع و کاربردهای گوناگونی می باشند. بنابراین انتخاب فیدر با توجه به نوع کاربرد، ساختار و مکانیزم انتقال در صنایع مختلف صورت می پذیرد.
فیدرها انواع گوناگونی دارند و با توجه به مشخصات و کاربردشان، در صنایع مختلفی چون داروسازی، کشاورزی و معدن مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که عملکرد مداوم و منظم تجهیزات و ماشین آلات کارخانجات تولید شن و ماسه نیازمند دریافت پیوسته مواد معدنی می باشد، استفاده از فیدر مناسب با نوع دستگاه نقشی حیاتی در دریافت بازده مناسب از خط تولید ایفا می کند.
از جمله مهم ترین تجهیزات معدن شن و ماسه که عملکرد آن ها کاملا وابسته به وجود فیدر صنعتی است می توان به موارد سنگ شکن، مخلوط کن، آسیاب و نوارنقاله اشاره نمود. فیدر به عنوان یکی از ارکان اصلی خط تولید شن و ماسه که وظیفه انتقال مواد اولیه به تجهیزات مختلف را بر عهده دارد، علاوه بر افزایش راندمان کاری و کاهش نیاز به نیروی انسانی از مزایای قابل توجه دیگری نیز برخوردار است.
برخی از فیدرها به دلیل برخورداری از قطعات جدا کننده قادرند از ورود اجسام غیر مجاز به داخل ماشین آلات جلوگیری به عمل آورند. بنابراین فیدر صنعتی علاوه بر تغذیه دستگاه ها قادر به محافظت از آن ها نیز می باشد و بدین ترتیب به افزایش طول عمر ماشین آلات و کاهش هزینه های تعمیر کمک شایانی می نماید. اکثر فیدرها قادرند از طریق تنظیم فاکتورهای مهمی چون سرعت حرکت مواد، فاصله بین اهرم ها و زاویه صفحه فیدر خود را به راحتی با انواع مواد اولیه تطبیق دهند.
فیدرها از مکانیسم های مختلفی جهت انتقال مواد اولیه به تجهیزات استفاده می نمایند که از جمله مهمترین آن ها می توان به اهرم، زنجیره، پروانه، سیستم ارتعاشی و سیستم الکترومغناطیسی اشاره نمود. انتخاب مکانیسم مناسب جهت حمل مواد اولیه بایستی با توجه به حوزه فعالیت و ماشین آلات مورد استفاده در آن صورت گیرد.
مشخصات فنی فیدر
به طور کلی مشخصات فنی فیدر به دسته های مختلف قطعات فیدر، ظرفیت و انواع مدل های تولیدی دستگاه فیدر تقسیم بندی می شود. درادامه به تشریح جزئیات موارد مطروحه می پردازیم.
قطعات فیدر
این دستگاه از قسمت های اصلی زیر تشکیل شده است:
انواع فیدر
شرکت ماشین رول ارائه دهنده انواع فیدر در ابعاد، ظرفیت و مدل های متفاوت گریزلی، تک محور، دومحور، ویبره (ارتعاشی)، شاتونی و زنجیری می باشد:
فیدر گریزلی
فیدر گریزلی (Grizzly Feeder) یکی از تجهیزات مهم در صنایع معدنی و سنگشکنی است که برای تغذیه مواد اولیه به دستگاههای خردکننده مانند سنگشکنها و آسیابها استفاده میشود. این فیدر به طور خاص برای تغذیه یکنواخت مواد بزرگ و خشن طراحی شده است و معمولاً در معادن و فرآوری سنگها کاربرد دارد.
فیدر گریزلی معمولاً دارای یک صفحه لرزشی (vibrating screen) است که مواد را به طور یکنواخت و به مقدار مناسب به سمت دستگاههای بعدی هدایت میکند. این صفحه گریزلی دارای شکافهای مشخصی است که مواد بزرگتر از یک اندازه خاص (مثلاً 100 میلیمتر) را از مواد کوچکتر جدا میکند و مواد بزرگتر به سنگشکنهای ثانویه منتقل میشوند.
به دلیل استفاده در محیطهای سخت و با شرایط کاری دشوار، فیدر گریزلی معمولاً از مواد مقاوم در برابر سایش ساخته میشود. این دستگاه معمولاً قادر به تغذیه حجم بالایی از مواد است و از این رو برای صنایع با ظرفیت تولید بالا بسیار مناسب است.
این نوع فیدر یکی از پر کاربرد ترین فیدرهای مورد استفاده در حوزه های کاری گوناگون است که اغلب در معادن مورد استفاده قرار می گیرد. علت نام گذاری این نوع فیدر صنعتی به دلیل وجود شبکه ها و شانه های فولادی در قسمت انتهایی دستگاه است که مانند سرند گریزلی عمل می کنند. از آنجایی که این نوع فیدر قادر به حمل قطعات معدنی سنگین و تفکیک دانه های ریز از درشت است، یکی از مهم ترین موارد مصرف آن در سنگ شکن های اولیه می باشد.
نحوه عملکرد فیدر گریزلی به این صورت است که ابتدا مواد از داخل یک سیلو که در بالای دستگاه تعبیه شده است به سمت پایین و روی شبکه های گریزلی می ریزند. سپس قطعات ریز سنگ از طریق حرکت ارتعاشی فیدر، از قطعات درشت جدا می شوند و در انتها قطعات بزرگ سنگ به سمت سنگ شکن روانه می شوند. به این صورت این دستگاه می تواند از ورود گرد و خاک به داخل سنگ شکن ممانعت به عمل آورد و باعث کاهش مشکلات و آسیب ها در دستگاه سنگ شکن گردد.
این نوع فیدر در شرکت ماشین رول در دو مدل متفاوت تک محور و دومحور ساخته شده است. مدل دومحوره این نوع فیدر به واسطه تعداد محور و نحوه تنظیم لرزش و پرتاب منحصر بفردی که دستگاه ایجاد می کند، می تواند عملکرد بهتر و همچنین سرعت تغذیه یکنواختی را ایجاد نماید. در صورت تعبیه صفحه مسطح به جای شانه در این فیدر، می تواند به عنوان فیدر ساده نیز مورد استفاده قرار گیرد.
در مجموع، فیدر گریزلی به عنوان یک بخش کلیدی در خطوط فرآوری سنگ و مواد معدنی عمل میکند و نقش مهمی در کاهش هزینهها و بهبود کیفیت فرآیند تولید دارد.
مهمترین کاربردهای فیدر گریزلی
- استفاده در معادن سنگ جهت تغذیه سنگها و مواد معدنی بزرگ به دستگاههای خردکننده
- استفاده در صنایع بازیافت جهت فرآوری مواد بازیافتی برای جدا کردن مواد بزرگتر
- استفاده در صنایع سیمان و فولاد جهت تغذیه مواد اولیه به کورهها و سایر تجهیزات تولیدی
مدل و ظرفیت های فیدر گریزلی
طراحی و ساخت فیدر گریزلی در ابعاد و ظرفیت های مدل های مطروحه، با توجه به نیاز مشتریان محترم امکانپذیر می باشد. در صورت تمایل جهت اطلاع از قیمت، مشاوره و خرید فیدر گریزلی از قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.
- فیدر ساده و گریزلی تک محوره 2/5 متری
- فیدر ساده و گریزلی دومحوره 3 متری
- فیدر ساده و گریزلی دومحوره 3/5 متری
- فیدر ساده و گریزلی دومحوره 4 متری
فیدر ویبره
فیدر ویبره یا فیدر ارتعاشی یکی از انواع فیدرها (تجهیزات تغذیهکننده) است که برای انتقال و تغذیه مواد به دستگاههای فرآیندی مانند سنگشکنها، آسیابها، کورهها و سایر تجهیزات استفاده میشود. این فیدر با استفاده از نیروی ارتعاشی یا ویبره، مواد را بهطور یکنواخت و در حجم معین به دستگاههای دیگر منتقل میکند.
فیدر ویبره بهطور عمده از یک صفحه ویبره (پلاتفرم لرزشی) تشکیل شده که با استفاده از موتورهای الکتریکی یا مکانیزمهای لرزشی دیگر، نیروی ارتعاشی به صفحه منتقل میکند. این ارتعاشات باعث میشود تا مواد روی صفحه حرکت کرده و به سمت دستگاههای بعدی منتقل شوند.
یکی از ویژگیهای مهم فیدر ویبره این است که میتوان شدت ارتعاشات و در نتیجه سرعت حرکت مواد را تنظیم کرد. این ویژگی امکان کنترل دقیق جریان مواد را فراهم میکند. فیدر ویبره بهطور مؤثر مواد را بهصورت یکنواخت و بدون توقف به تجهیزات بعدی منتقل میکند که این امر باعث بهبود بهرهوری و کاهش هدررفت مواد میشود.
این نوع فیدرها معمولاً از مواد مقاوم در برابر سایش و خوردگی ساخته میشوند تا بتوانند در شرایط کاری سخت و طولانیمدت دوام بیاورند و همچنین قادرند انواع مواد با ویژگیهای مختلف از جمله مواد خشک، پودری، گرانول، دانهای و حتی مواد چسبنده را منتقل کنند.
فیدر ارتعاشی یا لرزشی یا ویبره ای (Vibrating feeder)، دستگاهی است که به عنوان تغذیه دهنده معمولا در خطوط اولیه خردایش سنگ ها قرار گرفته و با حرکات ویبره ای، مواد را به سمت دستگاه تغذیه گیرنده هدایت می کند. فیدر ویبره قابلیت عملکرد مداوم و طولانی مدت در شرایط سخت را دارد.
فیدر ویبره به مانند فیدر گریزلی از مکانیسم لرزش جهت انتقال نیرو به دستگاه استفاده می کند. این نوع فیدر برخلاف فیدر های دیگر، از طریق سیلویی که در قسمت بالای دستگاه تعبیه شده است، تغذیه می گردد. این فیدر برخلاف فیدر های گریزلی، از صفحه مسطحی ساخته شده است که بار ورودی بعد از عبور از سیلو بر روی این صفحه ریخته شده و با سرعت یکنواختی رو به جلو حرکت می نماید.
نحوه عملکرد فیدر ویبره به این صورت است که از الکتروموتور برای تامین نیرو استفاده می شود و سیستم محور لنگ وظیفه ارتعاش سینی را بر عهده دارد. از این رو نیروی تولید شده توسط الکتروموتور به شفت دستگاه منتقل شده و باعث چرخش آن می شود. در دو طرف این شفت لنگرهایی نصب شده که پیرو چرخش شفت، حرکت ارتعاشی را ایجاد می کنند و باعث لرزش صفحه فیدر می گردند.
با لرزش دستگاه، موادی که از قیف ورودی وارد فیدر شدند، روی صفحات مسطحی که با شیب قرارگرفته اند ریخته شده و به کمک حرکت ارتعاشی و همچنین نیروی گرانشی، به سمت انتهایی دستگاه منتقل و از آن خارج می شوند. فیدر ویبره ای روی فنرهایی قرار گرفته که لرزش را کنترل کرده و دامنه نوسان یکنواختی ایجاد می کنند. در نتیجه مواد نیز به صورت یکنواخت از دستگاه خارج شده و وارد دستگاه گیرنده می شوند.
فیدرهای ویبره با قابلیت تنظیم سرعت و قدرت ویبره باعث کنترل بیشتر در انتقال مواد می باشند. این نوع فیدر ها با ساختاری مقاوم و بادوام در برابر شرایط سخت محیطی مانند گرما، سرما یا گرد و غبار مقاومت میکنند و با استفاده از ارتعاشات مناسب مواد را با کمترین اتلاف انرژی و با کارایی حداکثری انتقال میدهند.
فیدر ویبره یکی از ابزارهای ضروری در صنایع مختلف است که بهویژه در فرآیندهای تولید و انتقال مواد به تجهیزات دیگر اهمیت دارد. ویژگیهایی مانند تنظیم دقیق سرعت و جریان مواد، عملکرد یکنواخت و توانایی کار در شرایط سخت، این دستگاهها را به ابزاری مؤثر در خطوط تولید تبدیل کرده است.
مهمترین کاربرد های فیدر ویبره
- فیدر ویبره برای انتقال مواد معدنی (مانند سنگهای خرد شده، شن، ماسه و مواد پودری) به سنگشکنها، آسیابها یا دستگاههای فرآوری استفاده میشود
- برای انتقال مواد مختلف مانند پودر، دانهها، گرانولها و سایر مواد غیر مایع در فرآیند تولید یا بستهبندی
- برای انتقال مواد پودری یا دانهای در خطوط تولید داروها
- برای تغذیه مواد اولیه به دستگاههایی مانند مخلوطکنها یا دستگاههای دیگر
- برای انتقال مواد خام و کلینکر به کورهها یا دیگر تجهیزات فرآیندی
مزایای فیدر ویبره
- امکان تنظیم دقیق میزان مواد ورودی به دستگاههای فرآیندی
- فیدر ویبره بهطور خودکار مواد را منتقل کرده و نیاز به دخالت انسانی کمتری دارد
- به دلیل عملکرد ارتعاشی، جریان مواد بهطور مداوم و بدون توقف صورت میگیرد
- این فیدرها در برابر شرایط سخت، مانند دمای بالا، رطوبت یا محیطهای پر از گرد و غبار مقاوم هستند
- این دستگاهها معمولاً بهطور مؤثر انرژی مصرف میکنند و در فرآیندهای طولانیمدت بهینه عمل میکنند
مدل و ظرفیت های فیدر ویبره
طراحی و ساخت فیدر ویبره در ابعاد و ظرفیت های مدل های مطروحه، با توجه به نیاز مشتریان محترم امکانپذیر می باشد. در صورت تمایل جهت اطلاع از قیمت، مشاوره و خرید فیدر ویبره از قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.
- فیدر ویبره 70
- فیدر ویبره 90
- فیدر ویبره 100
فیدر شاتونی
فیدر شاتونی یکی از تجهیزات مهم در سیستمهای انتقال مواد معدنی در معادن است. این فیدرها بهطور خاص برای انتقال مواد معدنی از نقطهای به نقطه دیگر در فرآیند استخراج، خردایش و فرآوری مواد معدنی طراحی میشوند.
فیدرهای شاتونی معمولاً از یک سیستم شاتونی (محفظه یا کانوایر) تشکیل شدهاند که مواد معدنی به طور یکنواخت از طریق آن انتقال داده میشوند. این فیدرها ممکن است از نوع ارتعاشی یا انتقالی باشند، و هدف اصلی آنها کنترل میزان و سرعت انتقال مواد به تجهیزات بعدی مانند سنگشکنها، آسیابها، و دیگر دستگاههای فرآوری است.
یکی از مهمترین ویژگیهای فیدر شاتونی، امکان انتقال مواد بهصورت یکنواخت و با دقت بالا است. این ویژگی بهویژه در معادن با ظرفیتهای بالا یا در فرآیندهای حساس از اهمیت بالایی برخوردار است.فیدر شاتونی معمولاً قابلیت تنظیم سرعت انتقال مواد را دارد، که به اپراتور این امکان را میدهد تا میزان مواد منتقلشده را کنترل کند و فرآیند استخراج یا خردایش را بهینهسازی کند.
فیدر شاتونی باید توانایی تحمل بارهای سنگین و مواد با اندازههای مختلف را داشته باشد، بهویژه در معادنی که مواد سخت یا بزرگ دارند. این فیدرها باید در شرایط سخت و محیطهای چالشبرانگیز مانند گرد و غبار، رطوبت و دماهای متغیر بهخوبی عمل کنند. فیدرهای شاتونی باید برای کار در محیطهای دشوار معادن طراحی شوند. به همین دلیل، این تجهیزات معمولاً از جنسهای مقاوم در برابر سایش، خوردگی و آسیبهای مکانیکی ساخته میشوند.
این نوع فیدر جهت انتقال مصالح درشت و دارای رطوبت و چسبندگی بالا استفاده می گردد. این سیستم بهطور خاص برای شرایطی که مصالح مرطوب یا چسبنده هستند، بسیار مؤثر عمل میکند و در فصول بارانی یا مناطقی با رطوبت بالا نیز عملکرد بهینه خود را حفظ میکند.
یکی از ویژگیهای بارز این دستگاه، توانایی تنظیم میزان خروجی در سه محل متفاوت است که به اپراتورها این امکان را میدهد تا بر اساس نیازهای تولیدی کارخانه، سرعت تغذیه را از صفر تا حداکثر ظرفیت تغییر دهند. این انعطافپذیری در تنظیم خروجی باعث میشود که فیدر شاتونی در کارخانههای با تولید بالا، متوسط و حتی کوچک نیز جایگاه ویژهای داشته باشد. در کارخانههای بزرگ، این دستگاه معمولاً در میانه خط تولید قرار میگیرد تا جریان مداوم و منظم مواد به تجهیزات بعدی را تضمین کند، در حالی که در کارخانههای کوچکتر، در ابتدای خط تولید بهکار میرود تا تغذیه بهینهای را فراهم کند.
از دیگر مزایای این دستگاه، قابلیت سفارشیسازی آن بر اساس ظرفیت موردنیاز کارخانه است. بسته به نیازهای خاص هر واحد تولیدی، فیدر شاتونی میتواند در اندازهها و ظرفیتهای مختلف تولید شود تا بهرهوری بالاتری را تضمین کند.
نحوه کارکرد فیدر شاتونی به این ترتیب است که ابتدا قطعات معدنی اولیه از سیلو (انباره) به سمت سینی فیدر سرازیر می شوند و با به حرکت در آمدن سینی توسط شاتون، قطعات سنگ به سمت سنگ شکن سرازیر می گردند. این دستگاه بسته به نوع کاربرد آن، میتواند به دو صورت طراحی شود: یکی با قیف و دیگری بدون قیف. در مواقعی که نیاز به ذخیرهسازی موقت مواد وجود دارد، قیف نصب میشود، اما در کاربردهای دیگر که نیاز به تغذیه مستقیم و پیوسته مواد است، قیف حذف میشود.
این نوع از فیدرها برای سنگ های بزرگ با ظرفیت بازدهی بالا و ابعاد کوچک آن برای سنگ های کوچکتر و متوسط تولید و استفاده می شوند. ظرفیت این فیدرها به وسیله عرض، لنگ، دامنه رفت و برگشت تعیین می شود. میزان رفت و برگشت این فیدرها بسته به نیاز حرکتی برای عبور سنگ ها قابل تنظیم می باشد.
مکانیزم حرکت رفت و برگشت در این نوع فیدرها به وسیله الکترو موتور و گیربکس به دستگاه منتقل می شود.مواد و مصالح جدید به طور پیوسته برای پر کردن فضای پشت فیدر اضافه شود تا از برگشت مواد و مصالح در زمان حرکت برگشت فیدر به عقب جلوگیری شود. هزینه تعمیر و نگهداری فیدرها به ویژه شاتونی خیلی پایین است و از راندمان بالایی نیز برخوردار هستند. از دیگر مزایای این فیدرها، امکان تنظیم و کنترل دبی ورودی مواد می باشد.
در کل، فیدر شاتونی معدن یک ابزار اساسی در فرآیندهای انتقال و فرآوری مواد معدنی است که به بهینهسازی کارایی و کاهش هزینههای عملیاتی معادن کمک میکند.
مهمترین کاربردهای فیدر شاتونی
- در فرآیند استخراج و خردایش مواد معدنی، فیدر شاتونی میتواند مواد خرد شده را بهصورت یکنواخت به آسیابها، کورهها یا دیگر تجهیزات فرآوری منتقل کند
- فیدر شاتونی برای تغذیه سایر تجهیزات فرآوری مواد معدنی، مانند دستگاههای جداسازی، غربالگری یا فلوتاسیون، استفاده میشود
- این فیدرها میتوانند مواد را بهطور مستقیم به سیستمهای بارگیری منتقل کنند تا مواد به بخشهای دیگر معدن یا به انبارهای مربوطه منتقل شوند
- در فرآیند تولید آهن اسفنجی به جهت تغذیه یکنواخت مواد به کورههای احیا و خطوط تولید آهن، این نوع فیدر بهکار میرود
- در صنایع شیشه به جهت جابجایی مواد اولیه مانند شن و ماسه در فرآیند تولید شیشه استفاده میشود
مزایای فیدر شاتونی
- امکان کنترل دقیق میزان و سرعت انتقال مواد برای اطمینان از فرآیند بهینه
- قابلیت تحمل شرایط سخت و محیطهای دشوار معدن
- با استفاده از این فیدرها، احتمال هدررفت مواد به حداقل میرسد
- به دلیل طراحی مناسب، این فیدرها میتوانند در مصرف انرژی بهطور بهینه عمل کنند
مدل و ظرفیت های فیدر شاتونی
طراحی و ساخت فیدر شاتونی در ابعاد و ظرفیت های مدل های مطروحه، با توجه به نیاز مشتریان محترم امکانپذیر می باشد. در صورت تمایل جهت اطلاع از قیمت، مشاوره و خرید فیدر شاتونی از قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.
- فیدر شاتونی کوهی 3 متری
- فیدر شاتونی رودخانه ای 70
- فیدر شاتونی رودخانه ای 90
- فیدر شاتونی رودخانه ای 100
قیمت فیدر
با توجه به فاکتورهای مهم موارد مطروحه در قسمت های تشریح شده به مانند ابعاد، ظرفیت، وزن و غیره، اما یکی از مهمترین فاکتور ها در انتخاب فیدر فاکتور قیمت می باشد. همانطور که قبلا نیز اشاره نمودیم، با سفارش دستگاه با ابعاد بزرگتر، قیمت نیز افزایش خواهد یافت. لازم به ذکر است با توجه به نوسانات قیمت دلار و محصولات فولادی که پایه و اساس مواد اولیه ساخت فیدر می باشد، لذا نمی توان قیمت مقطوع و مشخصی برای این دستگاه تعیین نمود. جهت اطلاع از قیمت، مشاوره و سفارش فیدر از قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.